WMW - Karlovac

NašaBankaMorala - uskoro
Grupacija za moralnog čovjeka

S nama imate život bez stresa! S našim Partnerima imate sigurnu kvalitetu i najniže cijene
S nama imate mogućnost ostvariti DODATNU ZARADU svaki dan 30 kuna, minimalno.

HDZ-ova koalicija premoćno pobijedila na mjesnim izborima – izbore obilježio mali odaziv birača

hdz koalicijaKoalicija predvođena HDZ-om apsolutni je pobjednik današnjih mjesnih izbora: od 38 gradskih četvrti i mjesnih odbora pobijedili nisu samo na Dubovcu i u Sjeničaku-Utinji. U svim ostalim izbornim jedinicama osvojili su natpolovičnu ili apsolutnu većinu. U GČ Dubovac su osvojili četiri mandata, kao i Hrvatska konzervativna stranka, dok je u MO Sjeničak-Utinja pobijedio SDSS, osvojivši 5 mandata, a HDZ je tamo osvojio dva.

I dok je HDZ apsolutni pobjednik, SDP bi se komotno mogao nazvati apsolutnim gubitnikom ovih izbora – ne samo da ništa novo nisu osvojili, izgubili su i ono što su do sad imali.

Koalicija predvođena SDP-om je, u onim gradskim četvrtima gdje se natjecala, u pravilu, na drugom mjestu po broju osvojenih mandata, ali to obično znači dva ili tri puta manje vijećničkih mjesta od glavnih političkih suparnika.

Na ove je izbore izašlo još manje Karlovčana nego na one prije četiri godine. Od 49.177, svoje biračko pravo iskoristilo ih je 10.114 ili 20,57 posto.

U HDZ-u nisu krili zadovoljstvo rezultatima izborima. Dopredsjednik HDZ-a i karlovački gradonačelnik Damir Jelić rekao je da HDZ u kontinuitetu dobiva izbore te da je vrijeme da preuzme odgovornost za vođenje Hrvatske.

Predsjednik GO HDZ-a Damir Mandić je rekao da ovi izbori nisu aktraktivni ali kad se malo dublje uđe u njih da su zaista životni.

– HDZ je ovim izborima pristupio krajnje odgovorno i ozbiljno. Raduje što smo u svim GČ i MO dobili, a ja bih rekao i zaslužili povjerenje Karlovčana, rekao je Mandić.

Dodaje da će svi oni koji su ušli u vijeća biti kanal prema gradskoj upravi.

– Rezultat je matematički gledano impresivan, HDZ-ova lista ne treba nigdje koalicijskog partnera osim na Dubovcu, no vjerujem da ćemo i tamo složiti Vijeće gradske četvrti, dodao je Mandić.

beautysalon thumb

fotostudio thumb

optika thumb

stomatologija thumb

skijanje thumb

torte thumb

rafting thumbl

stranijezik thumb

agencija thumb

pizzeria thumb

masaza thumb

Broj prikaza
293114